Μπισκότα Βουτύρου Του Brigg

Αγαπάμε το πώς οι εξωτερικές πλευρές αυτών των μπισκότων είναι ελαφρώς τραγανές, ενώ στο εσωτερικό παραμένουν μαλακές και διαλύονται στο στόμα. Συχνά λαμβάνουμε φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, μέσα από χρήστες του Lodge που μας δείχνουν τι έχουν φτιάξει στα μαγειρικά σκεύη από μαντέμι. Όταν ο William Briggs δημοσίευσε μια φωτογραφία από μπισκότα βουτύρου στο τηγάνι Lodge στη σελίδα μας στο Facebook, ξέραμε ότι θέλαμε να τα δοκιμάσουμε. Μας έστειλε απλόχερα τη συνταγή του και την ψήσαμε την ίδια εβδομάδα. Το προσωπικό του Lodge συμφωνεί, η συνταγή μπισκότου από ξινόγαλα (buttermilk) του William αξίζει σίγουρα να προστεθεί στο ρεπερτόριο ψησίματος του τηγανιού σας.

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

12-18 λεπτά

Μερίδες

6-8

Συστατικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για τον πάγκο εργασίας
  • ½ κούπα παγωμένο ανάλατο βούτυρο, συν 2 επιπλέον κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • ¾ κούπα ξινόγαλα (buttermilk)
  • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο φυτικό λίπος

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 232 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε ένα μαντεμένιο τηγάνι 26 εκ. στο φούρνο για να προθερμανθεί.
  2. Μετρήστε το αλεύρι που φουσκώνει σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
  3. Χρησιμοποιώντας τη χοντρή πλευρά ενός τρίφτη, τρίψτε γρήγορα ½ κούπα κρύο σκληρό βούτυρο στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Δουλεύοντας γρήγορα, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να διανείμετε απαλά το τεμαχισμένο βούτυρο στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  4. Προσθέστε το ξινόγαλα (buttermilk) και μετά ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  5. Γυρίστε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και χρησιμοποιώντας αλευρωμένα δάχτυλα, χτυπήστε γρήγορα περίπου το μέγεθος ενός φύλλου χαρτιού 21.59×27.94 εκ., το οποίο θα έχει πάχος περίπου 1-2 εκ.. Πολύ ελαφρώς τινάξτε την επιφάνεια της ζύμης από το αλεύρι με τις άκρες των δαχτύλων, στη συνέχεια διπλώστε το φύλλο της ζύμης στα τρίτα, όπως όταν διπλώνετε μια επαγγελματική επιστολή. Επαναλάβετε τα βήματα του χτυπήματος, του ξεσκονίσματος και του διπλώματος επτά φορές, ή λιγότερα εάν αισθάνεστε ότι η ζύμη αρχίζει να σφίγγει – η υπερβολική ζύμη κάνει ένα σκληρό μπισκότο! την τελευταία φορά, χτυπήστε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος του τηγανιού σας. Χρησιμοποιώντας έναν στρογγυλό κόφτη μπισκότων ή ένα ποτήρι, κόψτε σε περίπου 7 στρογγυλά μπισκότα. Συγκεντρώστε τα υπολείμματα για να σχηματίσετε το 8ο μπισκότο με το χέρι.
  6. Με ένα γάντι λαβής, αφαιρέστε προσεκτικά το προθερμασμένο τηγάνι από το φούρνο. Ρίξτε το λιωμένο μείγμα στο προθερμασμένο τηγάνι και στη συνέχεια, επιστρέψτε στο φούρνο για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει. Τοποθετήστε κάθε μπισκότο στο τηγάνι και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, γυρίστε αμέσως για να επικαλύψετε και τις δύο πλευρές.
  7. Τοποθετήστε το ζεστό τηγάνι στο φούρνο και μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 280 βαθμούς Κελσίου. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές των μπισκότων, για περίπου 12-18 λεπτά.
  8. Αφαιρέστε από το φούρνο. Περάστε τις κορυφές με επιπλέον λιωμένο βούτυρο. Σερβίρετε ζεστό!Κουζίνα Σημείωση: Αυτή η συνταγή διπλασιάζεται εύκολα για να μαγειρευτεί σε ένα τηγάνι 30.48 εκ.και αποδίδει περίπου 12 μπισκότα.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...