Μοσχαρίσια Λάπα Με Κρούστα Πιπεριού & Πράσα

Μαρινάρετε τη μοσχαρίσια μπριζόλα (skirt steak) με ένα το μείγμα πιπεριού & στη συνέχεια ψήστε στην εντέλεια για ένα εύκολο & γευστικό γεύμα. Προσθέστε πράσα στο τηγάνι για ένα πλήρες δείπνο που είναι έτοιμο για σερβίρισμα σε 15 λεπτά!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

35 λεπτά

Εκτέλεση

15 λεπτά

Μερίδες

4-6

Μαγειρέψτε με

Blacklock Μαντεμένια Πλάκα

Συστατικά

Μείγμα Πιπεριού

  • 6 κουταλάκια του γλυκού χοντροκομμένους κόκκους πιπεριού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο σπόρο κόλιανδρου
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά
  • 900 γρ. μοσχαρίσια λάπα, λεπτά κομμένη (skirt steak)
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι canola
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

Leeks

  • 4 μεσαίου μεγέθους πράσα (1kg), τα λευκά & τα πράσινα μέρη τους μόνο, κομμένα στη μέση κατά μήκος και καθαρισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι για την γεύση

Εκτέλεση

  1. Τρίψτε τη μοσχαρίσια μπριζόλα με το μείγμα πιπεριού. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 3 ώρες.
  2. Βράστε τα πράσα για 3-4 λεπτά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μεταφέρετε τα, με την κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω, σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  3. Ζεστάνετε την μαντεμένια πλάκα και στη συνέχεια προσθέστε 1 κουταλιά λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Θωρακίστε την μπριζόλα για 3 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής.
  4. Σκουπίστε την μαντεμένια πλάκα και ζεστάνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά λάδι. Προσθέστε τα πράσα κομμένα από την εξωτερική πλευρά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 3 λεπτά. Μεταφέρετε στην πιατέλα και περιχύστε με χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Κόψτε την μπριζόλα και σερβίρετε με πράσο.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...