Μαντλέν Από Σιμιγδάλι Καλαμποκιού

Ο Jean-Paul Bourgeois σερβίρει τις περίφημες Μαντλέν από σιμιγδάλι καλαμποκιού με σιρόπι ζαχαροκάλαμου στο εστιατόριο Blue Smoke στην πόλη της Νέας Υόρκης. Ενώ τα φτιάχνει σε ένα παραδοσιακό τηγάνι για μαντλέν, εμείς το αντικαθιστούμε με την μαντεμένια φόρμα με σχήμα καλαμποκιού και ανταλλάσσουμε το σιρόπι από ζαχαροκάλαμο με το σιρόπι Sorghum, το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

10-12 λεπτά

Μερίδες

15-20

Μαγειρέψτε με

Συστατικά

  • 1 ½ κούπες κίτρινο σιμιγδάλι καλαμποκιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking soda
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • ⅛ κούπα λευκή ζάχαρη
  • 1 ¼ κούπες βουτυρόγαλα
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 4 ½ κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • Λάδι για το τηγάνι ή ειδικό αντικολλητικό spray
  • Σιρόπι Sorghum syrup

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
  2. Χτυπήστε όλα τα ξηρά συστατικά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε ξεχωριστό μπολ, λιώστε το βούτυρο και αναμείξτε με το βουτυρόγαλα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και ανακατέψτε όλα τα υγρά υλικά.
  3. Διπλώστε απαλά το μείγμα με το βουτυρόγαλα στα στερεά συστατικά μέχρι να ενωθούν καλά.
  4. Λαδώστε ή ψεκάστε ελαφρά με το αντικολλητικό spray & στη συνέχεια γεμίστε τα  ¾ κάθε φόρμας με ζύμη.
  5. Προθερμάνετε το τηγάνι σας στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και οι άκρες να γίνουν τραγανές.
  6. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν και μετά αφαιρέστε τις μαντλέν. Σερβίρετε με σιρόπι Sorghum syrup.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...