Λαχανάκια Βρυξελλών με Παρμεζάνα

Αυτά τα εύκολα και νόστιμα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ιδανικά για κάθε περίσταση και η αντίδραση είναι πάντα η ίδια: νόστιμη! Διαλέξτε μικρότερα λαχανάκια από την τοπική σας αγορά, ώστε να ψηθούν γρήγορα. Εάν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερα, προσθέστε 5-10 λεπτά στον χρόνο μαγειρέματος.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

10 λεπτά

Μερίδες

4-6

Μαγειρέψτε με

Oval Stoneware Baking Dish

Συστατικά

• 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, με τις άκρες κομμένες και μισά
• 130 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
• 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
• ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
• ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
• ¾ φλιτζάνι κουκουνάρι, φρυγανισμένο και ψιλοκομμένο
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο για να ψήσετε.
2. Πετάξτε τα πάντα εκτός από τα κουκουνάρια και το αλατοπίπερο. Μεταφέρετε στο Baking Dish και ψήστε μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 10-15 λεπτά.
3. Ρίξτε τα κουκουνάρια. Γαρνίρετε με ελαιόλαδο και περισσότερο μαύρο πιπέρι.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...