Λαχανάκια Βρυξελλών Mε Παρμεζάνα

Αυτή η εύκολη και νόστιμη συνταγή με λαχανάκια Βρυξελλών είναι ιδανική για κάθε περίσταση και το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: νόστιμο! Διαλέξτε τα πιο μικρά λαχανάκια από τον μανάβη σας, ώστε να ψηθούν γρήγορα. Εάν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερου μεγέθους λαχανάκια, προσθέστε 5-10 λεπτά στον χρόνο μαγειρέματος.

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

10 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, με τις άκρες κομμένες και μισά
  • 115 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
  • ¾ κούπας κουκουνάρι, φρυγανισμένο και ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για την γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο για να ψήσετε.
  2. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί, εκτός από τα κουκουνάρια και αλατοπιπερώστε. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μαντεμένιο σκεύος και ψήστε μέχρι να ροδίσουν καλά, για περίπου 10-15 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα κουκουνάρια. Γαρνίρετε με ελαιόλαδο και περισσότερο μαύρο πιπέρι.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...