Κόκκινο ρύζι Savannah

Αυτή η έκδοση του κλασικού αυτού πιάτου είναι του Steven Satterfield, εκτελεστικό σεφ / ιδιοκτήτη της Miller Union στην Ατλάντα. Συνιστά τη χρήση ρυζιού Carolina Gold, μιας ποικιλίας ρυζιού που συλλέγεται στο χέρι από την Anson Mills.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

30 λεπτά

Εκτέλεση

35-40 λεπτά

Μερίδες

6

Μαγειρέψτε με

Cast Iron Covered Deep Skillet

Συστατικά

• 4 κουταλιές της σούπας λάδι μπέικον
• 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους
• 1 φλιτζάνι σέλινο σε κύβους με τα εσωτερικά φύλλα)
• 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 2 κουταλιές της σούπας (συν ένα κουταλάκι του γλυκού) αλάτι
• 2 φλιτζάνια ντομάτες κονσέρβας (με το χυμό τους), ψιλοκομμένες
• 2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
• 2 κουταλιές ξίδι ή ξύδι μηλίτη (εάν χρησιμοποιείτε ξύδι μηλίτη, προσθέστε μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς)
• 1 ¼ κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• ¾ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
• 2 φύλλα δάφνης
• 2 αποξηραμένα τσίλι, ψιλοκομμένα ή πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
• 2 φλιτζάνια ακατέργαστο ρύζι Carolina Gold
• ½ κιλό andouille ή λουκάνικα chorizo, ψητά και κομμένα σε φέτες
• ½ κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση φρέσκες, ξεφλουδισμένες και κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς

Εκτέλεση

1. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας από το λάδι μπέικον και το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφρίσει. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, το ξύδι, μια άλλη κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης και τα τσίλι και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά.
2. Ζεστάνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι μπέικον και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαζί σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά έως ότου αφρίσουν. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να είναι αδιαφανές, 5-6 λεπτά. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό για την τελική γεύση του πιάτου, οπότε μην “τσιγκουνευτείτε” με την ώρα αλλά και μην αφήνετε το ρύζι να καεί.
3. Προσθέστε 4 φλιτζάνια μείγμα ντομάτας στο ρύζι, ανακατέψτε και σκεπάστε. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο και μαγειρέψτε το ρύζι για 25 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. ΜΗ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ. Μετά από 25 λεπτά, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να καθίσει για 5 ακόμη λεπτά. ΑΛΛΑ, ΜΗ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ. Εν τω μεταξύ, προσθέστε το λουκάνικο στο υπόλοιπο μείγμα ντομάτας στην κατσαρόλα, σκεπάστε και διατηρήστε το ζεστό σε πολύ χαμηλή φωτιά.
4. Ενώ το ρύζι κάθεται, λιώστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά έως ότου αφρίζει. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαγειρευτούν. προσθέστε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Προσθέστε τις γαρίδες στο λουκάνικο και το μείγμα ντομάτας και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
5. Ρίξτε το μείγμα γαρίδας και λουκάνικου πάνω στο ρύζι. Ανακατέψτε απαλά το ρύζι (δεν θέλετε να σπάσετε τους κόκκους) για να τα συνδυάσετε. Σερβίρετε αμέσως.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...