Κοτόπουλο Με Μπέικον & Σταφίδες

Ψάχνετε για μια νέα συνταγή με κοτόπουλο; Σας έχουμε την λύση! Αυτή η συνταγή κοτόπουλου με μπέικον & σταφίδες είναι εγγυημένο ότι θα λάμψει στο επόμενο δείπνο σας. Σερβίρεται πάνω από ρύζι με την λαχταριστή τραγανή πετσούλα που το περιβάλλει, να κλέβει την παράσταση, ενώ οι καλεσμένοι σας θα απολαύσουν την γλυκιά έκπληξη που προσφέρει η χρυσή σταφίδα σε κάθε μπουκιά!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

1 ώρα

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 3 μηροί κοτόπουλου, χωρισμένοι στην κλειδωση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 115 γρ. μπέικον, χωρισμένο
  • 226 γρ. κρεμμύδια cipollini, ξεφλουδισμένα
  • ½ κούπα χρυσές σταφίδες
  • 2 κούπες νερό, χωριστά
  • ½ κούπα ξύδι από κόκκινο κρασί
  • ¼ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Ρύζι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο με το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε λάδι στην κατσαρόλα και προθερμάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια τοποθετήστε το κοτόπουλο με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές για 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το σκεύος και κρατήστε το στην άκρη για αργότερα.
  3. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, για 8-10 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις χρυσές σταφίδες και μαγειρέψτε ελαφρώς, για ακόμα 5 λεπτά.
  4. “Σβήστε” το τηγάνι με λίγο νερό & στη συνέχεια ξύστε το κάτω μέρος του τηγανιού τυχόν κολλημένα κομμάτια και προσθέστε το κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι. Προσθέστε το ξύδι και αρκετό νερό, έτσι ώστε το υγρό να καλύπτει το κοτόπουλο ¾ από την κορυφή. Σκεπάστε με το καπάκι και μαγειρέψτε το κοτόπουλο στο φούρνο για 30 λεπτά, με κλειστό καπάκι.
  5. Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 15 λεπτά ακόμη. Αφήστε το στην κατσαρόλα να κρυώσει για 10 λεπτά. Λίγο πριν το σερβίρετε, ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...