Μπουτάκια Κοτόπουλο Με Κριθαράκι & Σπανάκι

Μια συνταγή, γεμάτη λαμπερές γεύσεις από λεμόνι, σκόρδο και δεντρολίβανο! Το κοτόπουλο με κριθαράκι και σπανάκι είναι εύκολο στην προετοιμασία και έτοιμο για σερβίρισμα σε λιγότερο από μία ώρα! Ένα πρωτότυπο γεύμα με εντυπωσιακή γεύση, για να το φτιάξετε οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

10 λεπτά

Εκτέλεση

45 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι shallot, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 3 ½ κούπες ζωμό κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κούπες φρέσκο σπανάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • τριμμένη παρμεζάνα, για γαρνίρισμα
  • φρέσκο ​​δεντρολίβανο, για γαρνίρισμα
  • λεμόνι σε φέτες, για γαρνίρισμα
  • νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, για γαρνίρισμα
  • μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205° C.
  2. Θερμάνετε ένα  Μαντεμένιο Τηγάνι 30.48 εκ. σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
  3. Περάστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου.
  4. Προσθέστε λάδι και ψήστε το κοτόπουλο, με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω μέχρι η πέτσα να ροδίσει και να γίνει τραγανή, για 4-5 λεπτά.
  5. Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά. Αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη σε ένα πιάτο, μέχρι να συνεχίσετε το μαγείρεμα αργότερα.
  6. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.
  7. Προσθέστε το κριθαράκι, το δεντρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε να βράσει.
  8. Χαμηλώστε την θερμοκρασία και σκεπάστε μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός από το κριθαράκι, για περίπου 12-15 λεπτά.
  9. Προσθέστε το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε για λίγο, μέχρι να μαραθούν.
  10. Προσθέστε το κοτόπουλο, με την πέτσα προς τα πάνω και ψήστε μέχρι να ψηθεί και η πέτσα να γίνει τραγανή για περίπου 5-7 λεπτά.
  11. Πασπαλίστε με το τυρί και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού, το δεντρολίβανο και τον μαϊντανό.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...