Κέικ “Red Velvet”

Αναμείξαμε το αγαπημένο μας τυρί κρέμα με την κλασική συνταγή κέικ “red velvet” και δημιουργήσαμε αυτόν τον ακαταμάχητο συνδυασμό. Αυτή η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο μαγειρικής της Helen Exum Chattanooga και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά στο Τενεσί.

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

10 Λεπτά

Εκτέλεση

40-45 Λεπτά

Μερίδες

12-16

Συστατικά

Κέικ

  • ½ κούπα (+2 κουταλιές της σούπας) βούτυρο
  • 1 ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα (+2 κουταλιές της σούπας) βουτυρόγαλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 2 2 κουταλιές της σούπας υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 ¼ κούπες αλεύρι για κέικ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο σε σκόνη

Γλάσο

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ κούπα (120 γρ.) τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 ¾ κούπα ζάχαρη άχνη
  • ¼ κούπα γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Κέικ
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στουε 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώστε όλη την επιφάνεια του μαντεμένιου σκεύους
  2. Σε σταθερό μίξερ στην υψηλή ταχύτητα, αναμείξτε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 λεπτά. Χαμηλώστε ταχύτητα και προσθέστε ένα-ένα τα αυγά.
  3. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το βουτυρόγαλα, τη βανίλια, το ξύδι και το υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι για κέικ με το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και το κακάο σε σκόνη.
  5. Σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, προσθέστε εναλλάξ τα υλικά από τα 2 μπόλ στο μείγμα βουτύρου , ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα στεγνά.
  6. Απλώστε προσεκτικά το μείγμα στο μαντεμένιο σκεύος μέχρι τη μέση και ψήστε για 40-45 λεπτά, ή μέχρι η λεπίδα από το μαχαίρι να βγει καθαρή.
  7. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το βγάλετε από το σκεύος και αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά τουλάχιστον, πριν προσθέσετε το γλάσο.
Γλάσο
  1. Χτυπήστε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την βανίλια μέχρι να αποκτήσουν μια ελαφριά, απαλή υφή. Προσθέστε σταδιακά την ζάχαρη, χτυπώντας καλά.
  2. Προσθέστε λίγο-λίγο το γάλα, μέχρι το γλάσο να σφίξει ιδανικά.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...