Ινδική Ομελέτα “Masala”

Αυτή η συνταγή μας έρχεται από τον φίλο μας Chef Meherwan Irani. Απόλαυση γεμάτη γεύση, σε μια παραδοσιακή ομελέτα, που θα αλλάξει για πάντα την παλιά σας πρωινή ρουτίνα. Σύμφωνα με τον Chef Irani, οι ομελέτες στην Ινδία μαγειρεύονται περισσότερο με γαλλικό στυλ, με απλά υλικά όπως το τσίλι για μια φωτεινή, φρέσκια ζέστη νότα που θα ξυπνήσει τον ουρανίσκο σας. Προσθέστε ντομάτα και κόλιανδρο για το χρώμα και την όξινη γεύση και μια πρέζα κουρκουμά για ένα υπέροχο χρυσοκίτρινο χρώμα!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

5 λεπτά

Μερίδες

1

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ¼ κούπα ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας,  κόλιαντρο
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  2. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλάτι και τον κουρκουμά και χτυπήστε καλά.
  3. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέστε το μισό βούτυρο και την ψιλοκομμένη καυτερή πράσινη πιπεριά. Τηγανίστε το τσίλι για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε την ντομάτα. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και στη συνέχεια αρχίστε να ρίχνετε το αυγό.
  4. Ανακατέψτε το αυγό μερικές φορές για να ενσωματώσετε το masala στο αυγό και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, πιέστε τις άκρες προς τη μέση ενώ περιστρέφετε και γέρνετε το τηγάνι έτσι ώστε η ομελέτα να απλώθεί ομοιόμορφα.
  5. Πασπαλίστε το κόλιαντρο πάνω στην ομελέτα και μαγειρέψτε για ένα λεπτό σε μέτρια φωτιά.
  6. Αναποδογυρίστε την ομελέτα και τηγανίστε την άλλη πλευρά για 1 λεπτό.
  7. Σερβίρετε ζεστό με τοστ ή ψωμί

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...