Ζεστό Μπισκότο Σοκολάτας

Ανεξάρτητα από το πόσοι από τους καλεσμένους σας λένε ότι δεν τρώνε επιδόρπιο, μόλις τοποθετήσετε το τηγάνι με το ζεστό λαχταριστό μπισκότο απο τον φούρνο απευθείας στη μέση του τραπεζιού και μετά σερβίρετε από πάνω του λαχταριστό παγωτό, δεν υπάρχει περίπτωση να αντισταθεί κανείς! Το κόλπο είναι να μην το ψήσετε υπερβολικά – αλλά να κρατάει λίγο υγρασία στο κέντρο, διατηρώντας ωστόσο οι άκρες του τραγανές!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

20 λεπτά

Εκτέλεση

25-30 λεπτά

Μερίδες

12

Συστατικά

  • 1 κούπα ανάλατο βούτυρο
  • ¾ κούπας καστανή ζάχαρη
  • ¾ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα (170 γρ.) ημίγλυκα chips σοκολάτας
  • 283 γρ. γλυκόπικρα κομμάτια σοκολάτας
  • ½ κούπα χοντροκομμένα καρύδια ή πεκάν
  • Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι 30.48 εκ. σε χαμηλή φωτιά. Σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε και τα δύο είδη ζάχαρης στο λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε μέσα τα αυγά και τη βανίλια.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Ρίξτε μέσα τα ημιγλυκά chips σοκολάτας  και τα γλυκόπικρα κομμάτια σοκολάτας
  3. Περάστε με μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα τις άκρες του τηγανιού για να τις καθαρίσετε. Σκορπίστε τα καρύδια στο πάνω μέρος της ζύμης.
  4. Τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες και το κέντρο να είναι ακόμα λίγο μαλακό στην αφή, για 25-30 λεπτά. Βγάλτε το τηγάνι από το φούρνο. Σερβίρετέ το ζεστό με παγωτό βανίλια.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...