Εύκολη Τάρτα Κολοκύθας

Περάστε το μπαχαρικό κολοκύθας και αφήστε αυτή την γευστική κρούστα δύο συστατικών να κάνει όλη τη δουλειά. Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτήν την απλή πίτα είναι μερικά πικάντικα, τραγανά, μαγειρεμένα μπισκότα με τζίντζερ και κάποιο λιωμένο βούτυρο! Δεν απαιτείται κύλιση, μεταφορά ή πτύχωση. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μεντζίνια ή δεν σας αρέσει το τζίντζερ, αναζητήστε μερικά κράκερ κανέλας.

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

40 λεπτα

Μερίδες

8

Συστατικά

  • 1 ¾ έως 2 κούπες θρύμματα αρωματικών μπισκότων τζίντζερ (περίπου 40-50 μικρά μπισκότα gingersnap)
  • 6 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
  • 1 αυγό, χωρισμένο
  • ¾ κούπας καστανή ζάχαρη
  • ½ κούπα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 450 γρ. κολοκύθα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • σαντιγύ και ξηροί καρποί για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ανακατέψτε τα μπισκότα και το βούτυρο μαζί στο μαντεμένιο τηγάνι και στην συνέχεια πιέστε για να δημιουργήσουν μια βάση, στον πάτο του τηγανιού.
  3. Ψήστε  για 10 λεπτά, μεχρι να σχηματίσει κρούστα και να είναι έτοιμη η βάση.
  4. Στη συνέχεια, χτυπήστε το ασπράδι αυγού μέχρι να γίνει αγρός (μαρέγκα). Αφήστε στην άκρη.
  5. Χτυπήστε την κολοκύθα, τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι, τη βανίλια και τον κρόκο του αυγού μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια ενώστε τα με την μαρέγκα.
  6. Ρίξτε το μείγμα κολοκύθας στο τηγάνι , πάνω από την έτοιμη βάση και τοποθετήστε ξανά στο φούρνο για 30 λεπτά.
  7. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει εντελώς πριν την σερβίρετε, για τουλάχιστον 2 ώρες. Διακοσμήστε με σαντιγύ και ξηρούς καρπούς.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...