Διώροφη Ομελέτα Denver Με Κέικ Καλαμποκιού

Εάν μας ρωτάτε, θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα γλυκά με γεύση μουστάρδας στον κόσμο. Ο διαγωνιζόμενος του Lodge National Cornbread Cook-off το 2018, Carson Aaron, πρέπει να είχε ακούσει την έκκλησή μας όταν έδωσε αυτή τη συνταγή. Οι γεύσεις των λαχανικών, του μπέικον και του τυριού μπαίνουν σε στρώσεις ανάμεσα σε δύο στοίβες από ψωμί ομελέτας και καλύπτονται με ένα γλάσο από σφένδαμο και μουστάρδα. Είναι σαν μια γλυκιά και αλμυρή κορδέλα που τυλίγει ένα όμορφο δώρο. Ευχαριστούμε, Carson.

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

30 λεπτά

Εκτέλεση

18-22 λεπτά

Μερίδες

8-10

Συστατικά

Κέικ Καλαμποκιού

  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία έτοιμο μείγμα καλαμποκάλευρου για κέικ & muffin
  • 1/3 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 8 μεγάλα αυγά

Μουστάρδα Με Σφένδαμο

  • 1/4 κούπας κίτρινη μουστάρδα
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου

Γέμιση

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 120 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/3 κούπας κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους
  • 1/3 κούπας πράσινη πιπεριά σε κύβους
  • 1/3 κούπας φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κούπα φρέσκο ​​baby σπανάκι
  • 120 γρ. ζαμπόν κομμένο με λεπτές φέτες
  • 2 κούπες τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.

2. Χωρίστε το ελαιόλαδο σε δύο μαντεμένια τηγάνια 30.28 εκ. (L10SK3) και κουνήστε για να καλύψετε όλη την επιφάνεια του πάτου.

3. Χτυπήστε ελαφρά μαζί, το έτοιμο μείγμα καλαμποκάλευρου για κέικ & muffin, τη κρέμα γάλακτος και 4 αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το μισό μείγμα σε ένα από τα έτοιμα τηγάνια. Ρίξτε πάνω 4 αυγά (αυτό θα είναι η ανώτερη στρώση της στοίβας). Ρίξτε το υπόλοιπο στο δεύτερο τηγάνι. Τοποθετήστε και τα 2 τηγάνια στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 18-22 λεπτά, ή έως ότου βάλετε μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή.

4. Ενώ το ψωμί καλαμποκιού ψήνεται, προετοιμάστε τη γέμιση. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι 30.28 εκ. (L10SK3) σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε ψιλοκομμένο μπέικον και μαγειρέψτε έως ότου το μπέικον αρχίσει να γίνεται τραγανό. Προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα κρεμμύδια γίνουν διαφανή και μαλακώσει η πιπεριά. Ανακατέψτε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

5. Χτυπήστε ελαφρά την μουστάρδα και το σιρόπι σφενδάμου, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη.

6. Για τη συναρμολόγηση, τοποθετήστε το ζαμπόν πάνω από τη στρώση κέικ καλαμποκιού. Απλώστε ομοιόμορφα γέμιση λαχανικών / μπέικον πάνω από το ζαμπόν. Ρίξτε από πάνω τριμμένο τυρί. Μεταφέρετε το δεύτερο κέικ καλαμποκιού με τα αυγά πάνω από το τυρί. Ρίξτε το μείγμα σφενδάμου-μουστάρδας  λίγο πριν το σερβίρετε.

 

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...