Διώροφη Denver Ομελέτα με Καλαμποκόψωμο

Εάν μας ρωτάτε, θα πρέπει να υπάρχουν πιο πολλά γλυκά με μουστάρδα στον κόσμο. Ο διαγωνιζόμενος του 2018 Lodge National Cornbread Cook-off, Carson Aaron, πρέπει να είχε ακούσει την έκκλησή μας όταν έδωσε αυτή τη συνταγή. Οι γεύσεις των λαχανικών, του μπέικον και του τυριού γίνονται στρώσεις ανάμεσα σε δύο στοίβες από ψωμί ομελέτας και συμπληρώνεται με ένα γλάσο από σφένδαμο και μουστάρδα. Είναι σαν μια γλυκιά και αλμυρή κορδέλα που τυλίγει ένα όμορφο δώρο. Ευχαριστούμε, Carson.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

30 λεπτά

Εκτέλεση

18-22 λεπτά

Μερίδες

8-10

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

Κέικ καλαμποκιού

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 συσκευασία Martha White Μεξικάνικο καλαμπόκι & Muffin Mix
1/3 φλιτζάνι πλήρη κρέμα γάλακτος
8 μεγάλα αυγά

Γλάσο σφένδαμο-μουστάρδα

1/4 φλιτζάνι κίτρινη μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

 

Γέμιση

2 κουταλιές ελαιόλαδο
120 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους
1/3 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά σε κύβους
1/3 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1 φλιτζάνι φρέσκο ​​baby σπανάκι
120 γρ. ζαμπόν με λεπτές φέτες
2 φλιτζάνια τριμένο τυρί τσένταρ

 

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

2. Διαιρέστε το ελαιόλαδο ανάμεσα σε δύο μαντεμένια τηγάνια 12 ιντσών και κουνήστε για να καλύψετε όλη την επιφάνεια του πάτου.

3. Χτυπήστε ελαφρά μαζί το Martha White Mexican Cornbread & Muffin Mix, τη κρέμα γάλακτος και 4 αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το μισό σε ένα από τα έτοιμα τηγάνια. Ρίξτε πάνω 4 αυγά (αυτό θα είναι η ανώτερη στρώση της στοίβας). Ρίξτε το υπόλοιπο στο δεύτερο τηγάνι. Τοποθετήστε και τα 2 τηγάνια στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 18-22 λεπτά, ή έως ότου βάλετε μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή.

4. Ενώ το ψωμί καλαμποκιού ψήνεται, προετοιμάστε τη γέμιση. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι 12 ιντσών σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Προσθέστε ψιλοκομμένο μπέικον και μαγειρέψτε έως ότου το μπέικον αρχίσει να είναι τραγανό. Προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα κρεμμύδια είναι διαφανή και μαλακώσει η πιπεριά. Ανακατέψτε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

5. Χτυπήστε ελαφρά το σιρόπι μουστάρδας και σφενδάμου μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη.

6. Για τη συναρμολόγηση, τοποθετήστε το ζαμπόν πάνω από τη στρώση κέικ καλαμποκιού. Απλώστε ομοιόμορφα γέμιση λαχανικών / μπέικον πάνω από το ζαμπόν. Ρίξτε επάνω τριμένο τυρί. Μεταφέρετε το δεύτερο κέικ καλαμποκιού με τα αυγά πάνω από το τυρί. Ρίξτε το γλάσο σφενδάμου-μουστάρδας  λίγο πριν το σερβίρετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...