Γρήγορο Dip Τυριού

Αυτή η συνταγή για απλό, νόστιμο dip τυριού κάνει το τέλειο σνακ, ορεκτικό ή προσθήκη της τελευταίας στιγμής στο μενού του πάρτι σας. Άλλες ποικιλίες τυριών μπορούν να αντικαταστήσουν το τσένταρ.

Δοκιμάστε το Monterey Jack ή το Pepper Jack για κάτι πιο πικάντικο. Για να επαναθερμάνετε το υπόλοιπο τυρί, τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει ή να ζεσταθεί πολύ αργά σε χαμηλή φωτιά σε μαντεμένιο τηγάνι.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

5 λεπτά

Μερίδες

4-6

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

• 230 γρ. cheddar
• 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
• 30 γρ γάλα εβαπορέ
• 113 γρ  πράσινα τσίλι κονσέρβας σε κύβους, στραγγισμένα (ήπια ή ζεστά, ό,τι προτιμάτε)
• 2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι 8 ιντσών σε χαμηλή φωτιά.
2. Εν τω μεταξύ, τρίψτε το τυρί. Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε με το κορν φλαουρ.
3. Προσθέστε το μείγμα τυριού σε ζεστό τηγάνι μαζί με 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ. Χτυπάτε συνεχώς μέχρι να ομοιογενοποιηθεί, περίπου 2 λεπτά. Αρχικά, το μείγμα θα είναι κοκκώδες, αλλά καθώς λιώνει, θα γίνει ομοιόμορφο.
4. Προσθέστε περισσότερο γάλα εβαπορέ μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή πυκνότητα. Το dip θα συνεχίσει να γίνεται παχύρευστο καθώς κρυώνει.
5. Ανακατέψτε τα chiles και την καυτερή σάλτσα.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...