Γρήγορο Dip Τυριού

Αυτή η συνταγή είναι απλή, νόστιμη και εύκολη! Η τέλεια λύση είτε πρόκειται για σνακ, ορεκτικό ή προσθήκη της τελευταίας στιγμής στο μενού του party σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το τσένταρ με άλλη ποικιλία τυριών της επιλογής σας. Δοκιμάστε το Monterey Jack ή το Pepper Jack για κάτι πιο πικάντικο. Για να επαναθερμάνετε το υπόλοιπο τυρί, τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει ή εναλλακτικά σε ένα μαντεμένιο τηγάνι, σε πολύ χαμηλή φωτιά

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

5 λεπτά

Εκτέλεση

5 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 230 γρ. τυρί cheddar
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 350 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 113 γρ.  πράσινες πιπεριές τσίλι κονσέρβας, κομμένες σε κύβους, στραγγισμένες (κανονικές ή καυτερές, ό,τι προτιμάτε)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι 20.32 εκ., σε χαμηλή φωτιά.
  2. Εν τω μεταξύ, τρίψτε το τυρί. Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε με το κορν φλαουρ.
  3. Προσθέστε το μείγμα τυριού σε ζεστό τηγάνι μαζί με 1 κούπα γάλα εβαπορέ. Χτυπάτε συνεχώς μέχρι να ομοιογενοποιηθεί, περίπου 2 λεπτά. Αρχικά, το μείγμα θα είναι κοκκώδες, αλλά καθώς λιώνει, θα γίνει ομοιόμορφο.
  4. 
Προσθέστε περισσότερο γάλα εβαπορέ μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή πυκνότητα. Το dip θα συνεχίσει να γίνεται παχύρευστο καθώς κρυώνει.
  5. 
Ανακατέψτε τις πιπεριές και την καυτερή σάλτσα.

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...