Γλυκοπατάτες Hasselback Με Σφένδαμο & Μπέικον

Ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο συνοδευτικό πιάτο! Ιδανική επιλογή τόσο για γιορτινά τραπέζια όσο και για καθημερινά γεύματα!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

1 ώρα

Μερίδες

4-8

Συστατικά

Κυρίως

  • 4 φέτες μπέικον, σε κύβους
  • 4 medium sweet potatoes
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι kosher

Dressing Σφένδαμου

  • ½ κούπα βούτυρο, λιωμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου
  • ½ κούπα καρύδι pecan, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Προθερμάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και μετά μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να ψηθεί, για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε το λάδι από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
  3. Κόψτε σε οριζόντιες φέτες στις γλυκοπατάτες σε απόσταση περίπου 5 χιλιοστών, προσέχοντας να μην τεμαχίσετε μέχρι το κάτω μέρος.
  4. Τοποθετήστε τις πατάτες στο τηγάνι, βρέξτε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι kosher. Προσθέστε ¼ φλιτζάνι νερό στο κάτω μέρος της κατσαρόλας και σκεπάστε. Ψήστε τις πατάτες σε σκεπαστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το dressing σφένδαμου. Ανακατέψτε λιωμένο βούτυρο, καστανή ζάχαρη, σιρόπι σφενδάμου, πεκάν, κανέλα, μοσχοκάρυδο και αλάτι.
  6. Αφού οι πατάτες έχουν γίνει, αφαιρέστε το καπάκι από το τηγάνι και ψήστε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά.
  7. Αφαιρέστε τις πατάτες από το φούρνο και γυρίστε στους 205 βαθμούς. Ρίξτε με κουτάλι το dressing σφένδαμου σε κάθε φέτα πατάτας, πασπαλίστε με μπέικον και μια πρέζα αλάτι και ψήστε για 15 ακόμη λεπτά.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...