Γλυκοπατάτες hasselback με σφένδαμο και μπέικον

Αυτό το συνοδευτικό πιάτο είναι όμορφο και νοστιμότατο, καθιστώντας το τέλειο για γιορτινά τραπέζια, αλλά και αρκετά εύκολο για καθημερινά.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

1 ώρα

Μερίδες

4-8

Μαγειρέψτε με

Dual-Handled Pan

 

Συστατικά

Κυρίως

• 4 φέτες μπέικον, σε κύβους
• 4 μεσαίες γλυκοπατάτες
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• αλάτι kosher

Dressing σφένδαμου

• ½ φλιτζάνι βούτυρο (1 στικ), λιωμένο
• 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
• ½ φλιτζάνι πεκάν, ψιλοκομμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Προθερμάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και μετά μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να ψηθεί, περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε το λάδι από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
3. Κόψτε σε οριζόντιες φέτες στις γλυκοπατάτες σε απόσταση περίπου ¼ ίντσας, προσέχοντας να μην τεμαχίσετε μέχρι το κάτω μέρος.
4. Τοποθετήστε τις πατάτες στο τηγάνι, βρέξτε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι kosher. Προσθέστε ¼ φλιτζάνι νερό στο κάτω μέρος της κατσαρόλας και σκεπάστε. Ψήστε τις πατάτες σε σκεπαστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
5. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το dressing σφένδαμου. Ανακατέψτε λιωμένο βούτυρο, καστανή ζάχαρη, σιρόπι σφενδάμου, πεκάν, κανέλα, μοσχοκάρυδο και αλάτι.
6. Αφού οι πατάτες έχουν γίνει, αφαιρέστε το καπάκι από το τηγάνι και ψήστε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά.
7. Αφαιρέστε τις πατάτες από το φούρνο και γυρίστε στους 200 βαθμούς. Ρίξτε με κουτάλι το dressing σφένδαμου σε κάθε φέτα πατάτας, πασπαλίστε με μπέικον και μια πρέζα αλάτι και ψήστε για 15 ακόμη λεπτά.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...