Μανιτάρια Γεμιστά Με Σκόρδο & Παρμεζάνα

Αυτά τα γεμιστά μανιτάρια με σκόρδο και παρμεζάνα είναι μια εύκολη συνταγή που θα ευχαριστήσει το “πλήθος”! Σερβίρετέ τα ζεστά από το φούρνο και κατευθείαν από το ταψάκι, ενώ η κουζίνα σας εξακολουθεί να μυρίζει νοστιμιά!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

30 λεπτά

Εκτέλεση

20 λεπτά

Μερίδες

8-10

Συστατικά

  • 1 κιλό baby μανιτάρια portobello
  • 150 γρ. αλμυρά κράκερς, θρυμματισμένο
  • 1 κούπα αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο σκόρδο
  • ½ κοπυταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κούπες κομμένη mozzarella cheese, χωριστά
  • ½ κούπα παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Πλύνετε απαλά το μανιτάρι με ένα υγρό πανί ή χαρτοπετσέτα. Αφαιρέστε τα κοτσάνια.
  3. Προσθέστε θρυμματισμένα κράκερ στο λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά, διαλύοντας μεγάλα κομμάτια κράκερ, όπως απαιτείται. Προσθέστε λιωμένο σκόρδο και σκόνη σκόρδου στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά. Ρίξτε και τη μοτσαρέλα.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, γεμίστε τα μανιτάρια μέχρι να ξεχειλίσουν. Τοποθετήστε τα στο τηγάνι ανθρακούχου χάλυβα (Carbon Steel)
  5. Γεμίστε με την μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
  6. Ψήστε για 20 λεπτά ή έως ότου πάρουν χρώμα από πάνω.
  7. Σερβίρετε με σάλτσα μαρινάρα ή πέστο (προαιρετικά).

 

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...