Γαρίδες Με Πατάτες

Αυτό το πιάτο σας δίνει όλα όσα χρειάζεστε για να απομακρυνθείτε από το τραπέζι γεμάτοι και ικανοποιημένοι. Η σάλτσα πιπεριάς είναι απλή στην παρασκευή και δίνει υπέροχη γεύση στις γαρίδες και τις πατάτες!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

45 λεπτά

Μερίδες

4

Συστατικά

  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωριστά
  • ¼ κούπα πελτέ τομάτας
  • 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές με τους σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 4 ξύσμα lime σε λωρίδες,των 5 εκ.
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι cayenne
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό lime
  • 450 γρ. πατάτες κομμένες στη μέση
  • 400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε σχήμα πεταλούδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα lime για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ζεστάνετε ¼ κούπας λάδι σε ένα μαντεμένιο τηγάνι. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε μέχρι να καραμελώσει, για 5-6 λεπτά. Προσθέστε τις πιπεριές, τις λωρίδες ξύσματος και το σκόρδο και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, για 10-12 λεπτά. Προσθέστε τη σκόνη κρεμμυδιού και το πιπέρι καγιέν και μαγειρέψτε για ακόμα 2 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να κρυώσει.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Ενώ λειτουργεί, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λάιμ.
  4. Ρίξτε τις πατάτες με ½ από τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς σε ξεχωριστό μπολ και μεταφέρετε σε ένα τηγάνι. Ψήστες στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες, για 20-25 λεπτά.
  5. Ρίξτε τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα. Μόλις τελειώσουν οι πατάτες, σπρώξτε τις πατάτες στη μία πλευρά του τηγανιού και απλώστε τις γαρίδες ομοιόμορφα στην άλλη πλευρά.
  6. Αλλάξτε τη ρύθμιση του φούρνου να ψηθεί ψηλά. Προσθέστε ξανά το ταψί στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες, για 4-5 λεπτά*.
  7. Γαρνίρετε με ξύσμα lime και σερβίρετε.
*Pro Tip: Οι γαρίδες είναι έτοιμες, όταν έχουν γίνει ροζ και η σάρκα τους είναι σχεδόν αδιαφανής. Το έντονο λευκό σημαίνει ότι έχουν μαγειρευτεί  λίγο παραπάνω απ’όσο πρέπει.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...