Γαρίδες με Μαύρο Πιπέρι σε Μαντεμένιο Τηγάνι

Δώστε ένα ινδικό twist στις γαρίδες σας με φρέσκο ​​τζίντζερ και μαύρα πιπέρι! Η συγγραφέας συνταγών Julie Sahni προτείνει να το σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα και ψωμί για να «μαζέψετε την πικάντικη σάλτσα» ή ένα αρωματικό ρύζι πιλάφι γεμιστό με σταφίδες.

Βαθμός δυσκολίας

Beginner

Προετοιμασία

15 λεπτά

Εκτέλεση

5 λεπτά

Μερίδες

4

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

• μισό κιλό μεγάλες γαρίδες
• 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
• 2 κουταλιές της σούπας ξεφλουδισμένο και τεμαχισμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
• 2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο
• 1 ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
• ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• Χυμός μισού lime
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ή για γεύση
• 2 κουταλιές της σούπας λεπτοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος τους)

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίστε και καθαρίστε τις γαρίδες, αφήνοντας το τελευταίο τμήμα του κελύφους και το πτερύγιο της ουράς άθικτα.

2. Ζεσταίνετε το λάδι σε μένα μαντεμένιο τηγάνι σε υψηλή φωτιά μέχρι να φτάσει υψηλή θερμοκρασία, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το τζίντζερ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι τα κομμάτια να γίνουν ανοιχτό καφέ και να καραμελώσουν, περίπου 2 λεπτά. Ανακατέψτε το κόλιανδρο, το πιπέρι και τη ζάχαρη και αφήστε να ψηθεί για 15 δευτερόλεπτα.
3. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε, ανακινώντας και ανακατεύοντας, έως ότου γίνουν ροζ, περίπου 2 λεπτά.
Ρίχνετε τον χυμό lime, το αλάτι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε από το τηγάνι.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...