Ατομικά Ψωμάκια (Spoon Rolls)

Σπιτικά ατομικά ψωμάκια (Spoon Rolls) , μια συνταγή που πέρασε από γενιές της οικογένειας Lodge!

Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη

Προετοιμασία

10-15 λεπτά

Εκτέλεση

20 λεπτά

Μερίδες

14

Συστατικά

  • 1 πακέτο (7 γρ. περίπου) ενεργή ξηρή μαγιά
  • 2 κούπες χλυαρό νερό
  • ¼ κούπας ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • ¾ κούπας μαργαρίνη ή βούτυρο, λιωμένο
  • 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 205 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε 2 μίνι ταψιά για κέικ ή μαντεμένια τηγάνια για μάφιν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό νερό και αφήστε την να καθίσει μέχρι να φουσκώσει.
  3. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Με ένα κουτάλι, τοποθετήστε ζύμη στις εσοχές του μαντεμένιου σκεύους, έως ότου καλυφθεί το ½-⅔ της κάθε εσοχής. (Οποιαδήποτε αχρησιμοποίητη ζύμη, διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για μία εβδομάδα.)
  5. Ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα, για 20 λεπτά περίπου

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...