Αρνίσιο Μπούτι Με Βούτυρο Βοτάνων

Σε κάθε ειδική περίσταση, να μην ξεχνάτε αυτή την συνταγή με αρνίσιο μπούτι που λιώνει στο στόμα και είναι αρωματισμένο με βούτυρο βοτάνων! Προσθέστε λίγες πατάτες, καρότα και λαχανικά στο μαντεμένιο σκεύος σας ενώ μαγειρεύετε και θα έχετε έτοιμο ένα ολοκληρωμένο γεύμα!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

30 λεπτά

Εκτέλεση

1.5 ώρες

Μερίδες

4-8

Μαγειρέψτε με

Συστατικά

Αρνίσιο Μπούτι

  • 1 αρνίσιο μπούτι ολόκληρο με το κόκκαλο (2.5 kg περίπου)
  • 3 κούπες πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κούπα φυτικό ζωμό
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι για την γεύση

Βούτυρο βοτάνων

  • 450 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπα βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι & πιπέρι για την γεύση

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, προσθέστε το βούτυρο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  2. Σημαδέψτε το εξωτερικό από το αρνίσιο μπούτι και κόψτε απαλά σε σταυρωτό μοτίβο το εξωτερικό στρώμα του λίπους. Αλείψτε με το μείγμα βουτύρου βοτάνων και τοποθετήστε το σε ένα μαντεμένιο ταψί. Προσθέστε πατάτες σε κύβους με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι. Απλώστε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, προσθέστε ζωμό λαχανικών, λευκό κρασί & μισό λεμόνι. Προσθέστε περισσότερο ζωμό και κρασί σε όλο το μαγείρεμα για να αποφύγετε το κάψιμο.
  3. Προθερμάνετε τη σχάρα στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε το αρνίσιο μπούτι στο μαντεμένιο σκεύος. Αφήστε το να ψηθεί για 90 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 55 βαθμούς Κελσίου (για medium-rare ψήσιμο).
  4. Μόλις γίνει, αφαιρέστε το αρνί από το σκεύος και αφήστε το να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Συνεχίστε να μαγειρεύετε τις πατάτες στους ζωμούς από το αρνί μέσα στο σκεύος μέχρι να τους απορροφήσουν όλους.
  5. Κόψτε το αρνί και σερβίρετε.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...