Αρνίσιο Κότσι Με Καρότα Μαγειρεμένα Μπρεζέ

Αρνίσιο Κότσι, μαγειρεμένο μπρεζέ; Αφήστε το πάνω μας! Γαρνίρετε αυτό το εντυπωσιακό πιάτο με καρότα και μήλα σε φέτες για ακόμα περισσότερη αίσθηση! Σερβίρετε πάνω από πολέντα για ένα λαχταριστό γεύμα!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

20 λεπτά

Εκτέλεση

2 ώρες 50 λεπτά

Μερίδες

4-6

Συστατικά

  • 2 αρνίσια κότσια (680 γρ. το καθένα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 3 καρότα, ξεφλουδισμένα & ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμύδια shallots, ξεφλουδισμένα & κομμένα στη μέση
  • ¼ κούπα δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα (+ 2 κουταλιές της σούπας) βαλσαμικό ξύδι, χωρισμένο
  • 2-3 κούπες νερό
  • 1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για την γεύση
  • Πολέντα (polenta), για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κάντε μασάζ στο αρνί με το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το λάδι σε μια εμαγιέ μαντεμένια κατσαρόλα 5.68Lt, σε μέτρια-υψηλή φωτιά και θωρακήστε το αρνί, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, για 12-15 λεπτά. Αφαιρέστε το αρνί από την κατσαρόλα και κρατήστε το για αργότερα.
  2. Προσθέστε τα καρότα και τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε ελαφρώς, για 5 λεπτά. Προσθέστε το δεντρολίβανο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 2-3 λεπτά.
  3. Αλείψτε την κατσαρόλα με 1 κούπα βαλσάμικο ξύδι, προσθέστε το αρνί ξανά στην κατσαρόλα και καλύψτε με αρκετό νερό ώστε να καλυφθεί το αρνί ¾ από την κορυφή. Σκεπάστε με το καπάκι και μαγειρέψτε το αρνί σε χαμηλή θερμοκρασία (μπρεζέ), μέχρι να μαλακώσει, για 2,5-3 ώρες.
  4. Για τη γαρνιτούρα, ανακατέψτε το μήλο με το υπόλοιπο ξύδι και αλατοπιπερώστε. Σερβίρετε το αρνί είτε με το κόκκαλο είτε χωρίς και γαρνίρετε με φέτες μήλων.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...