Ανάποδο Κέικ Gingerbread Με Αχλάδι Στο Τηγάνι

Αυτή η συνταγή μεταμορφώνει το κλασικό εορταστικό επιδόρπιο gingerbread, σε ένα εντυπωσιακό ανάποδο κέικ! Φτιαγμένο σε μαντεμένιο τηγάνι με καραμελωμένα αχλάδια σε μαύρη ζάχαρη και βούτυρο, είναι ότι καλύτερο για την επόμενη οικογενειακή χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση!

Βαθμός δυσκολίας

Μέτρια

Προετοιμασία

30 λεπτά

Εκτέλεση

30-40 λεπτά

Μερίδες

8-12

Συστατικά

Για το  μαντεμένιο τηγάνι 26.04 εκ. L8SK3

  • 3 αχλάδια μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένα, χωρίς τον πυρήνα και κομμένα σε 8 κομμάτια
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ⅓ κούπα καστανή ζάχαρη
  • ½ κούπα βραστό νερό
  • ½ κούπα μελάσα
  • ⅓ κούπα φυτικό λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 ½ κούπες αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύγαλλο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το  μαντεμένιο τηγάνι 30.48 εκ. L10SK3

  • 4 αχλάδια μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένα, χωρί τον πυρήνα και κομμένα σε 8 κομμάτια
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα βραστό νερό
  • ¾ κούπα μελάσα
  • ½ κούπα φυτικό λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο ginger
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 ½ κούπες αλεύρι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύγαλλο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά στο τηγάνι. Όταν το βούτυρο λιώσει πλήρως, γυρίστε προσεκτικά έως ότου επικαλυφθεί όλη η εσωτερική επιφάνεια του τηγανιού μέχρι το χείλος, με βούτυρο. Πασπαλίζετε καστανή ζάχαρη στην επιφάνεια. Περιμένετε 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, στη συνέχεια τακτοποιήστε τα κομμένα αχλάδια στο τηγάνι σε σχέδιο της επιλογής σας. Χαμηλώστε την φωτιά.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε την μελάσα και το βραστό νερό, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε το λάδι, το ginger και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Δουλεύοντας σε δύο παρτίδες, ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα της μελάσας. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίξτε αργά το μείγμα πάνω από τα τακτοποιημένα αχλάδια στο μαντεμένιο τηγάνι, προσέχοντας να μην χαλάσετε το μοτίβο. Ψήστε στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι η λεπίδα από ένα μαχαίρι να βγει καθαρή.
  5. Αφήστε το κέικ να ηρεμήσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια τρέξτε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη του τηγανιού για να ξεκολλήσει. Τοποθετήστε μια μεγάλη πλάκα ή επιφάνεια σερβιρίσματος πάνω από το τηγάνι και χρησιμοποιώντας προστατευτικές λαβές σιλικόνης, αναστρέψτε προσεκτικά το κέικ πάνω στην πλάκα. Σερβίρεται ζεστό σε θερμοκρασία δωματίου.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, Βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...