Αλμυρό Dutch Baby με Λουκάνικο

Αυτή η πλούσια εναλλακτική ενός παραδοσιακού επιδόρπιου είναι κατάλληλη για κάθε γεύμα. Το κρέας, τα λαχανικά και το τυρί ψήνονται με μείγμα αυγών στην κορυφή για ένα άνετο πιάτο. Σερβίρετε με φρέσκα μπισκότα, side σαλάτα ή σούπα.

Βαθμός δυσκολίας

Intermediate

Προετοιμασία

20 λεπτά

Εκτέλεση

20-25 λεπτά

Μερίδες

4-6

Μαγειρέψτε με

Classic Cast Iron Skillets

Συστατικά

Μείγμα βάσης

1/2 φλιτζάνι συν 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/4 κ.γ. σάλτσα Worcestershire ή Tabasco
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα (θυμάρι, μαϊντανό, σχοινόπρασο, δεντρολίβανο)

Λαχανικά

1 κ.σ. φυτικό λάδι
120 γρ. χύμα λουκάνικο, κάθε τύπου
85 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1/2 φλιτζάνι λαχανικά σε κύβους (σπαράγγια, μπρόκολο, σπανάκι, λάχανο)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. φρέσκο ​​πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ντομάτες σε κύβους ή κόκκινες πιπεριές
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της επιλογής σας (τσένταρ, παρμεζάνα, ελβετικό)

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε μαζί το αλεύρι, τα αυγά, το γάλα, τη σάλτσα Worcestershire και τα βότανα. Αφήνετε στην άκρη.
  3. Τοποθετήστε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι και ζεστάνετε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για να σπάσει, μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα λαχανικά σε κύβους. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  4. Προσθέστε τις τεμαχισμένες ντομάτες (ή πιπεριές) και το τυρί. Ρίξτε το μείγμα της βάσης ομοιόμορφα πάνω στο μείγμα κρέατος και μεταφέρετε αμέσως το τηγάνι στο φούρνο. Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά, έως ότου το πάνω μέρος είναι πρησμένο και χρυσό καφέ στα άκρα. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως.

Πώς θα αξιολογούσατε αυτήν τη συνταγή;

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...