Chili με λαχανικά του χειμώνα

 

Συστατικά

• 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
• 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 μεσαίες σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
• 2 μεγάλες κόκκινες, κίτρινες ή / και πορτοκαλιές πιπεριές, χωρίς σπόρους και κομμένες σε κομμάτια 1 εκ.
• 4 μικρές παστινάκες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 1 εκ.
• 2 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια 1 εκ.
• 1 μέτρια γλυκοπατάτα ή 1 μικρή σκουός, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια 1 εκ.
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher, συν περισσότερο για γεύση
• 2 κουταλιές της σούπας σκόνη chipotle chili
• 1 κoυταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
• 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
• 1 φλιτζάνι κεχριμπαρένια μπύρα
• 1 ½ φλιτζάνια χυμό λαχανικών
• 1 κονσέρβα ψημένες ντομάτες σε κύβους, χωρίς να τις στραγγίξετε
• 1 κονσέρβα αποξηραμένο καλαμπόκι, πλυμμένο και στραγγισμένο
• 2 κονσέρβες μαύρα φασόλια, πλυμμένα και στραγγισμένα
•Κομμάτια πορτοκαλιού, sour cream και τσιπς καλαμποκιού, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

 

1. Ζεσταίνετε σταδιακά το λάδι σε μαντεμένιο Dutch Oven σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, τις πιπεριές, τις παστινάκες, τα καρότα, τη γλυκοπατάτα και το αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου τα λαχανικά αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 8 λεπτά.
2. Προσθέστε το chili, το κύμινο, το κόλιανδρο, την κανέλα και την πάπρικα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 3 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά εάν τα μπαχαρικά αρχίσουν να καίγονται.
3. Προσθέστε την μπύρα και το χυμό λαχανικών. Ανακατέψτε για να φύγει η καστανή επίστρωση από το κάτω μέρος του δοχείου. Αφήστε να βράσει, μειώστε τη φωτιά, μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε έως ότου τα λαχανικά είναι σχεδόν μαλακά, περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
4. Ανακατέψτε τις ντομάτες, το αποξηραμένο καλαμπόκι και τα φασόλια. Σιγοβράστε μέχρι να θερμανθεί, περίπου 8 λεπτά.
5. Προσθέστε αλάτι. Σερβίρετε ζεστά με τα πορτοκάλια, τη sour cream και τα τσιπς στο πλάι.

Σάλτσες για πουλερικά στη σχάρα

Συστατικά

Σπιτική Σάλτσα Ντομάτας του Tennessee  (4.5 φλιτζάνια)

• 2 ½ κονσέρβες ντομάτες κονκασέ με τον χυμό
• 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πιπέρι
• ¼ φλιτζάνι θρυμματισμένο σκόρδο
• ½ φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού
• ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
• Αλάτι και πιπέρι

Σάλτσα βουτύρου με λεμόνι και σκόρδο (1 φλιτζάνι)

• 1 στικ αλατισμένο βούτυρο
• 3 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες και λιωμένες
• ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
• 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό (προαιρετικά)

 

Ασιάτικη σάλτσα βουτύρου με σόγια (1 φλιτζάνι)

• 1 στικ ανάλατο βούτυρο
• 3 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι
• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο λιωμένο
• 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι λιωμένο
• ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση

Σάλτσα Ντομάτας

1. Σουρώστε τις ντομάτες και το χυμό τους μέσα από ένα κόσκινο σε μια κατσαρόλα, διατηρώντας τα στερεά της τομάτας.
2. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Προσθέστε ζωμό βοδινού, ανακατεψτε και σιγοβράστε για 3-4 λεπτά. Σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων με μεταλλική λεπίδα, λιώστε το κρεμμύδι, σέλινο, πιπεριά, σκόρδο και τα στερεά κομμάτια της ντομάτας.
3. Μεταφέρετε στο μείγμα ντομάτας και προσθέστε ξύδι κρασιού και καστανή ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά για να ομοιογενοποιηθούν όλα τα συστατικά.
4. Καλύψτε και σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Συνεχίστε να σιγοβράζετε άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να έχει την κατάλληλη ρευστότητα. Χρησιμοποιήστε αμέσως ή αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε και ψύξτε για έως και 1 εβδομάδα.

Σάλτσα βουτύρου με λεμόνι και σκόρδο

1. Η τέλεια σάλτσα ψητού για ψάρι.
2. Λιώστε το βούτυρο σε μαντεμένια κατσαρόλα χυτοσιδήρου σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε σκόρδο, πιπέρι και προαιρετικά, μαϊντανό. Μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να είναι διαφανές, προσέχοντας να μην αφήσετε το σκόρδο να ροδίσει.
3. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
4. Πασπαλίστε προσεκτικά το κρέας που ψήνετε στη σχάρα, αλλά χωρίς υπερβολές, καθώς το βούτυρο που στάζει μπορεί να δυναμώσει τη φωτιά σας. Αυτή η σάλτσα μπορεί να ψυχθεί, σε σφραγισμένο γυάλινο δοχείο, για 1-2 εβδομάδες.

Ασιάτικη σάλτσα βουτύρου με σόγια

1. Λιώστε το βούτυρο σε δοχείο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε σουσάμι, σκόρδο, κρεμμύδι και πιπέρι.
2. Μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο και τα κρεμμύδια να είναι ημιδιαφανή αλλά όχι καφέ. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και σιγοβράστε για 2 λεπτά. Περιλούστε το κρέας προσεκτικά ενώ ψήνετε στη σχάρα, αλλά χωρίς υπερβολές, καθώς το στάξιμο βούτυρο μπορεί να δυναμώσει τη φωτιά σας. Αυτή η σάλτσα μπορεί να ψυχθεί, σε σφραγισμένο γυάλινο δοχείο, για 1 εβδομάδα.

Ρολό μπριζόλας με σκόρδο

Συστατικά

• 1 κιλό μπριζόλα
• θαλασσινό αλάτι και φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι
• 4 λωρίδες χοιρινού μπέικον, μαγειρεμένες (αλλά όχι τραγανές) και ψιλοκομμένες
• 2 φλιτζάνια ελαφρώς βρασμένο σπανάκι, ψιλοκομμένα
• ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μανιτάρι (7 ή 8 ολόκληρα μανιτάρια)
• 2 κουταλιές λάδι καρύδας
• 5 βιολογικές σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Xτυπήστε την μπριζόλα σε πάχος 1 εκατοστού ή λιγότερο. Αυτό θα σας δώσει περισσότερη επιφάνεια για να εργαστείτε όταν τη γεμίζετε.
3. Αρωματίζετε τη μπριζόλα με αλάτι και πιπέρι για γεύση και στις δύο πλευρές και μετά την απλώνετε μπροστά σας. Πασπαλίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον από πάνω σε μία στρώση και έπειτα άλλη μία στρώση το σπανάκι, τις ντομάτες και τα μανιτάρια, με αυτή τη σειρά. Τυλίξτε τη μπριζόλα προς τα πάνω σφιχτά σε ένα κορμό (ρολό) και, στη συνέχεια, δέστε το με σπάγγο κουζίνας σε 2 ή 3 μέρη για να το κρατήσετε μαζί. (Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να τυλίξετε το ρολό σε πλαστικό περιτύλιγμα και να καταψύξετε όλη τη νύχτα, αν θέλετε. Φέρτε σε θερμοκρασία δωματίου πριν από το μαγείρεμα.)
4. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Όταν το ταψί είναι πολύ ζεστό, ρίξτε το ρολό μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές, 2-3 λεπτά συνολικά.
5. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίστε το σκόρδο σε όλο το ρολό. Τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο έως ότου η γέμιση είναι καυτή, αλλά το κρέας είναι ακόμα ροζ στο κέντρο, 10-15 λεπτά.
6. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το ρολό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το σπάγγο, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε!

Παραλλαγές: Γίνετε δημιουργικοί με τη γέμιση. Δοκιμάστε οποιονδήποτε συνδυασμό από τις αγαπημένες σας γεύσεις, όπως λιαστές ντομάτες, καρδιές αγκινάρας, σπανάκι, κρεμμύδια, μανιτάρια, μπέικον, λουκάνικο, σαλάμι, πράσινες ή μαύρες ελιές, φρέσκα βότανα κ.λπ.

Παϊδάκια με μέντα και κουνουπίδι πουρέ

Συστατικά

• 12 παϊδάκια αρνιού
• Αλάτι kosher
• ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
• 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
• ¼ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
• ¼ φλιτζάνι (συν 1 κουταλιά της σούπας) ελαιόλαδο
• 1 κουνουπίδι
• 1 κουταλιά ανάλατο βούτυρο
• ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Ρίξτε και στις δύο πλευρές του κρέατος αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
2. Σε μικρό μπολ, ανακατέψτε το δυόσμο, το σκόρδο, το ξύδι και το μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε ¼ φλιτζάνι λάδι αργά, χτυπώντας συνεχώς, έως ότου πήξει σε γαλάκτωμα. Αφήστε στην άκρη. (Ίσως χρειαστεί να το ξαναανακατέψετε σε γαλάκτωμα λίγο πριν το σερβίρετε.)
3. Ξεπλύνετε το κουνουπίδι με κρύο τρεχούμενο νερό. Αφαιρέστε και πετάξτε τα εξωτερικά φύλλα. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε το στέλεχος και αφαιρέστε τον πυρήνα από το κουνουπίδι, απορρίπτοντας και τα δύο. Σπάστε ή κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά δεντράκια. Βράζετε λίγο νερό σε μια σκεπαστή μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα δεντράκια σε ένα καλάθι ατμού, τοποθετήστε το στην κατσαρόλα, το κάλυμμα και τον ατμό μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι, 8-10 λεπτά.
4. Ενώ το κουνουπίδι ψήνεται στον ατμό, ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα παϊδάκια (ίσως χρειαστεί να τα μαγειρέψετε σε παρτίδες) και μαγειρέψτε 2-5 λεπτά ανά πλευρά, ανάλογα με το πάχος τους και τον επιθυμητό βαθμό ψησίματος (2-3 λεπτά ανά πλευρά για rare και 5 λεπτά συν για medium έως medium well). Αφαιρέστε σε ένα πιάτο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί ενώ τελειώνετε το κουνουπίδι.
5. Αφαιρέστε το καλάθι ατμού από την κατσαρόλα και ρίξτε το νερό. Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι, προσθέστε το κουνουπίδι και λιώστε το όπως θα κάνατε πουρέ πατάτας. (Για να είναι πιο ομοιογενές, κάντε το σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.) Προσθέστε την κρέμα και θερμάνετε σε χαμηλή φωτιά, 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.

6. Για να σερβίρετε, βάλτε πουρέ κουνουπιδιού στο κέντρο κάθε πιάτου και προσθέστε παϊδάκια αρνιού και ρίξτε λίγο από τη σάλτσα σε κάθε παϊδάκι.

Tacos Ψαριού με Λαχανοσαλάτα Μάνγκο και Αβοκάντο

Συστατικά

Λαχανοσαλάτα με μάνγκο

• 2 φλιτζάνια τριμμένο πράσινο λάχανο
• 1 ½ φλιτζάνια τριμμένο κόκκινο λάχανο
• 1 φλιτζάνι ώριμο μάνγκο σε μικρούς κύβους
• ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι λεπτοκομμένο (περίπου μισό μικρό κρεμμύδι)
• 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα και ψιλοκομμένο jalapeño
• 3 κουταλιές φρέσκο ​​χυμό lime
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο

Κρέμα αβοκάντο

• 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και χονδροκομμένα
• 2 κουταλιές φρέσκο ​​χυμό lime
• ¼ φλιτζάνι sour cream
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Tacos Ψαριού

• ¼ φλιτζάνι (συν μια κουταλιά της σούπας) ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές φρέσκο ​​χυμό lime
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
• ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
• 4 φιλέτα τιλάπια
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 8 μικρές, τορτίγιες, ζεσταμένες

Εκτέλεση

Λαχανοσαλάτα με μάνγκο

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε και τα δύο λάχανα, το μάνγκο, το κρεμμύδι και το jalapeño.
2. Προσθέστε το χυμό λάιμ και το λάδι και ανακατέψτε καλά.
3. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
4. Ψύξτε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα ή έως 2 ώρες. Ρίξτε το κόλιαντρο λίγο πριν το σερβίρετε.

Κρέμα αβοκάντο

1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε το αβοκάντο και το χυμό lime μέχρι να ομογενοποιηθεί.
2. Ανακατέψτε με τη sour cream.
3. Βάλτε την κρέμα σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε.

Tacos Ψαριού

1. Σε μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά ¼ φλιτζάνι λάδι, το χυμό lime, το σκόρδο και τη σκόνη τσίλι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τοποθετήστε τα τιλάπια σε ένα ρηχό πιάτο και ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από τα ψάρια. Καλύψτε και ψύξτε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως 1 ώρα. Αφαιρέστε τα ψάρια από τη μαρινάδα και αποστραγγίστε τυχόν περίσσεια. Αρωματίστε και τις δύο πλευρές του ψαριού με αλάτι και πιπέρι.
2. Σε μια μεγάλη μαντεμένια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ζεστάνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να τσιτσιρίζουν σταγόνες νερού που θα ψεκάσετε προσεκτικά στο τηγάνι. Βάλτε τα φιλέτα στη μία πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά, 4-5 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να είναι καλοψημένα, περίπου άλλα 5 λεπτά. Μεταφέρετε τα ψάρια σε ένα πιάτο και σπάστε σε μεγάλα κομμάτια.
3. Συναρμολογήστε τα tacos τοποθετώντας τα ψάρια (περίπου μισό φιλέτο ανά taco) στο κέντρο κάθε τορτίλας. Γαρνίρετε με τις επιθυμητές ποσότητες της λαχανοσαλάτας και της κρέμας. Σερβίρετε ζεστό.

Στήθος Πάπιας στο Τηγάνι με Σμέουρα

Συστατικά

 

• 2 ολόκληρα (ή 4 μισά) στήθη πάπιας με το δέρμα, χωρίς κόκαλα (περίπου 200 γρ το καθένα)
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 400 γρ. φρέσκα σμέουρα ή γλυκά ή ξινά κεράσια, ανάλογα με το τι είναι εποχής
• 2 κουταλιές ξύδι βατόμουρου
• ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Χαράξτε το δέρμα της πάπιας σε μοτίβο με διαμάντια και πασπαλίστε τα στήθη με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε τα στήθη, με το δέρμα προς τα κάτω, σε ένα μαντεμένιο τηγάνι. Τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε έως ότου το δέρμα γίνει χρυσό καφέ. Αφαιρέστε προσεκτικά όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος και ψύξτε σε ερμητικά κλειστό δοχείο για μελλοντική χρήση.
3. Γυρίστε το στήθος, με το δέρμα προς τα πάνω και τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο. Μαγειρέψτε την πάπια όσο επιθυμείτε, 8-10 λεπτά για medium rare. Μεταφέρετε τα στήθη πάπιας σε μια ζεστή πιατέλα για να ξεκουραστoύν τουλάχιστον 5 λεπτά. Τα στήθη μπορούν στη συνέχεια να τεμαχιστούν ή να αφεθούν ολόκληρα για σερβίρισμα.
4. Εν τω μεταξύ, επαναφέρετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα σμέουρα και μαγειρέψτε λίγο έως ότου αρχίσουν να σκάσουν, περίπου 1 λεπτό ή λιγότερο, ανάλογα με την ωριμότητά τους. Πασπαλίζουμε με το ξύδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέστε λίγο νερό για να “καθαρίσει” το τηγάνι, ξύνοντας τα νόστιμα κομμάτια από το κάτω μέρος της κατσαρόλας. Περιχύστε πάνω από το στήθος πάπιας για σερβίρισμα.

Χοιρινό με ένα γρήγορο Ρατατούιγ

 

Συστατικά

• 1 κομμάτι χοιρινό ενός κιλού χωρίς κόκαλα
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλιές λάδι canola
• 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
• 1 κρεμμύδι, λιωμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 4 φλιτζάνια ανάμεικτα σκουός και κολοκυθάκια
• 1 φλιτζάνι ώριμες ντομάτες σε κύβους
• Μεγάλη πρέζα από σφρεσκοκομμένα βότανα (όπως βασιλικός, μαϊντανός ή θυμάρι)

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Καρυκεύστε το χοιρινό φιλέτο με αλάτι και πιπέρι.
3. Τοποθετήστε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέστε το λάδι και θωρακίστε το χοιρινό φιλέτο σε όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι το χοιρινό να είναι έτοιμο αλλά ακόμα ζουμερό, περίπου 25 λεπτά (70 βαθμοί σε θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης). Αφαιρέστε το κρέας σε ξύλο κοπής και αφήστε να ξεκουραστεί.
4. Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει, ανακατεύοντας συχνά για να ξύσετε τυχόν κομμάτια κρέατος. Όταν το βούτυρο αφρίζει ελαφρώς, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας γρήγορα για να μαραθούν. Μόλις μπορέσετε να μυρίσετε τα μυρωδικά (περίπου 1½ λεπτά), προσθέστε τα σκουός και ανακατέψτε για να καλύψετε με το αρωματικό βούτυρο. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 6 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές. Προσθέστε τις ντομάτες και τα βότανα. ανακατέψτε μόνο μία ή δύο φορές για να μαλακώσετε τις ντομάτες και να απελευθερώσετε το άρωμα των βοτάνων.
5. Βάλτε το ρατατούιγ σε πιάτα σερβιρίσματος και συμπληρώστε με φέτες χοιρινού ψητού.

Μοσχάρι Στιφάδο στον Φούρνο

 

Συστατικά

• 1 κιλό μοσχάρι για στιφάδο, κομμένο σε κομμάτια
• 6 καρότα, ψιλοκομμένα
• 3 μεσαία κρεμμύδια, κομμένα στα 4
• 5 μεσαίες πατάτες, κομμένες στα 4
• 300 γρ. κατεψυγμένος αρακάς
• 2 φύλλα δάφνης
• 2 κύβους βοδινού
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
• Μία πρέζα αποξηραμένου θυμαριού
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• ¼ φλιτζάνι κορν φλάουρ
• 2 κονσέρβες 500-600 γρ ντομάτες κονκασέ (με το χυμό τους)
• 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ή νερό

Εκτέλεση

Σούπα Μυδιών από τη North Carolina

Συστατικά

• 120 γρ. χοιρινό ή μπέικον, κομμένο σε λεπτές φέτες
• ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 4 φλιτζάνια νερό ή μισό νερό και μισό χυμό μυδιών
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 1 κιλό χονδροκομμένα μύδια (βλ. Σημείωση κουζίνας)
• 4 φλιτζάνια πατάτες σε κύβους
• 2 δωδεκάδες μικρά μύδια στο κέλυφος τους, πλυμένα (βλ. Σημείωση κουζίνας.)
• Γάλα ή ελαφριά ή πλήρης κρέμα γάλακτος (όπως ή αν θέλετε)
• Λευκό ψωμί σε φέτες (προαιρετικό)
• Ψιλοκομμένος φρέσκος ​​μαϊντανός  για γαρνιτούρα
• Crackers στρειδιών

Εκτέλεση

1. Μαγειρέψτε το χοιρινό σε Dutch Oven σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραγανιστεί. Αφαιρέστε το χοιρινό και πετάξτε ό,τι μείνει, διατηρώντας το τετηγμένο λίπος στην κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει (αλλά μην το αφήσετε να χρωματιστεί), περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές. Ρίξτε το νερό και μετά προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Βράστε. Προσθέστε τα μύδια, μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, και σιγοβράστε αργά, ακάλυπτα, έως ότου τα μύδια είναι μαλακά, περίπου 1 ώρα.
2. Προσθέστε τις πατάτες, αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά, προσθέστε τα μύδια με το κέλυφος και καλύψτε το δοχείο. Προσθέστε το γάλα εάν το χρησιμοποιήσετε ακριβώς πριν το σερβίρετε, αλλά δώστε αρκετό χρόνο για να ζεσταθεί (μερικά λεπτά συνήθως φτάνουν).
3. Εάν θέλετε, τοποθετήστε μια φέτα ψωμί στο κάτω μέρος κάθε μεγάλου ρηχού μπολ σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε με crackers στρειδιών.

 

Σημείωση κουζίνας: Με την ισχυρή γεύση της θάλασσας, τα quahogs, το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας clam, κάνουν τα καλύτερα μύδια για σούπα. Αγοράστε τα και καθαρίστε τα μύδια μόνοι σας ή χρησιμοποιήστε κατεψυγμένα, τα οποία είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Μείνετε μακριά από κονσερβοποιημένα μύδια. Και ενώ η Βόρεια Καρολίνα μπορεί να μην σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τα μύδια, η πολιτεία διαθέτει μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία αχιβάδων και διανέμει σταθερά σε ολόκληρη την Ανατολική Ακτή της Αμερικής.

Παραλλαγές: Δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στα μύδια. Μη διστάσετε να προσθέσετε τα περισσότερα θαλασσινά σε αυτό τη σούπα. Στον Φρεντ αρέσει ένας συνδυασμός από μύδια, γαρίδες και χτένια. Ξεκινήστε τη σούπα σύμφωνα με τις οδηγίες. Προσθέστε τις γαρίδες και τα ψάρια μαζί με τα μύδια με το σκληρό κέλυφος. Τα χτένια μπαίνουν στο τέλος.
Μπορείτε επίσης να το κάνετε χωρίς μύδια. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε γαρίδες, χτένια, στρείδια και / ή φιλέτα λευκών ψαριών. Αφού μαγειρέψετε το κρεμμύδι και προσθέσετε το νερό και / ή το χυμό αχιβάδας, αφήστε το ζωμό να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες και, στη συνέχεια, προσθέστε την επιλογή των θαλασσινών 10 λεπτά αργότερα (εκτός από τα χτένια, τα οποία μπαίνουν στο τέλος). «Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο επιλέγεις να το φτιάξεις, αυτό το chowder, ένα τηγάνι ψωμιού καλαμποκιού και κάποιο λαχανικό φτιάχνουν πολύ καλό φαγητό», δηλώνει ο Fred.

Τηγανητό Γατόψαρο

Συστατικά

• Φιλέτα γατόψαρου 6, 2.5 – 3 κιλών
• ¾ φλιτζάνι πλήρες γάλα
• 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
• 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
• ½ κουταλάκι του γλυκού λευκή πιπεριά
• 2 φλιτζάνια κίτρινο κορν φλάουρ
• ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
• ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
• ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
• Φυτικό λάδι (αρκετό ώστε τα ψάρια να μπορούν να βυθιστούν πλήρως)

Εκτέλεση

1. Κόψτε κάθε φιλέτο στη μέση κατά μήκος. Σε ένα ρηχό μπολ, συνδυάστε τα συστατικά με το αυγό και ανακατέψτε καλά. Σε ένα μεγάλο πιάτο, συνδυάστε τα συστατικά για το καρυκευμένο κορν φλάουρ.
2. Ζεσταίνετε αρκετό λάδι έτσι ώστε τα φιλέτα ψαριών να βυθιστούν σε Dutch Oven σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία έως 180 βαθμούς.
3. Ενώ το λάδι θερμαίνεται, βυθίστε τα φιλέτα γατόψαρου, ένα κάθε φορά στo dip του αυγού, επικαλύψτε κάθε κομμάτι πλήρως και αφήστε να στάξει. Βυθίστε κάθε κομμάτι στο καρυκευμένο κορν φλάουρ, καλύπτοντάς το εντελώς. Απομακρύνετε ό,τι περισσεύει.
4. Όταν το λάδι είναι ζεστό, ρίξτε προσεκτικά τα φιλέτα στο λάδι χωρίς να στριμώξετε (ίσως χρειαστεί να τα τηγανίσετε σε παρτίδες). Τηγανίστε έως ότου τα φιλέτα επιπλέουν στην κορυφή του λαδιού, περίπου 6 λεπτά. Όταν το ψάρι είναι έτοιμο, το κρέας του θα φαίνεται σαν να ξεφλουδίζει. Μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να στραγγίξετε.