Σύντομος οδηγός μαγειρέματος σε μαντεμένιο σκεύος Lodge
Step 1
Seasoned και έτοιμο για χρήση
Τα μαντεμένια σκεύη Lodge είναι έτοιμα για χρήση από τη στιγμή που θα το βγάλετε από το κουτί τους. Απλά ξεπλύνετε το, στεγνώστε το με μια πετσέτα και ξεκινήστε το μαγείρεμα!
Step 2
Προθερμάνετε το μαντεμένιο σας σκεύος!
Για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη θερμοκρασία στο σκεύος σας, προθερμάνετε σταδιακά το μαντεμένιο σκεύος σε μια εστία παρόμοιου μεγέθους. Δεδομένου ότι το μαντέμισυγκρατεί τη θερμότητα, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια ρύθμιση θερμότητας πάνω στο σκεύος. Αυτά τα βήματα συμβάλλουν στην αποφυγή να σας κολλήσει το φαγητό στο σκεύος. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα γάντι για να πιάσετε το μαντεμένιο σκεύος σας!
Step 3
Βάλτε λίγο λαδι!
Μόλις το τηγάνι σας προθερμανθεί, προσθέστε λίγο λάδι ή λίπος. Τότε απλά προσθέστε το φαγητό σας! (Σημείωση: εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο, ξεκινήστε με λάδι και, στη συνέχεια, προσθέστε βούτυρο αμέσως πριν προσθέσετε το φαγητό σας.)
Τί είναι το seasoning?
Το seasoning ή αλλιώς θωράκιση είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε το ψημένο λάδι στο μαντεμένιο σκεύος. Το λάδι σχηματίζει μια φυσική προστασία στο σκεύος, απελευθέρωνει την επιφάνεια μαγειρέματος και βοηθά στην πρόληψη της σκουριάς. Ένα καλά seasoned σκεύος θα διαρκέσει για γενιές.
Μάθετε περισσότερα για το seasoningΠως να μαγειρέψετε τηγανητά αυγά στο μαντεμένιο τηγάνι Lodge
Δημιουργήστε σήμερα με Lodge!
Νόστιμες συνταγές που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.