ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 59€

CLOSE

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

close

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Return To Shop

×

Σύγκριση Cast Iron – Carbon Steel

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ χυτοσιδήρου και χάλυβα άνθρακα;

Το 2013, παρουσιάσαμε μια σειρά από μαγειρικά σκεύη από μαντέμι. Κατασκευασμένα με κομψό, μοντέρνο σχεδιασμό, αυτά τα σκληρά τηγάνια είναι συγγενείς των δοκιμασμένων και αληθινών σκεύη από χυτοσίδηρο. Ενώ και οι δύο τύποι ταψιών προσφέρουν απαράμιλλη ευελιξία και εξαιρετική αντοχή, υπάρχουν ορισμένες βασικές διαφορές μεταξύ μαντεμιού και χάλυβα άνθρακα.

Σε αντίθεση με τον χυτοσίδηρο, ο οποίος κατασκευάζεται με καλούπια άμμου, τα μαγειρικά σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα σχηματίζονται με περιστροφή και σφράγιση. Αυτή η διαδικασία τους επιτρέπει να είναι ελαφρύτερα και πιο λεπτά από το χυτοσίδηρο.

Τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο είναι αργά στη θέρμανση, αλλά διατηρούν τη θερμότητα περισσότερο από ό, τι ο χάλυβας άνθρακα. Αυτό καθιστά τον χυτοσίδηρο ιδανικό για τηγάνισμα και ψήσιμο.

Οι κατσαρόλες από χυτοσίδηρο διαθέτουν βραχύτερες λαβές, γεγονός που τις καθιστά ευκολότερες στη χρήση στο φούρνο και αποθηκεύονται στο ντουλάπι σας. Οι κατσαρόλες και τα ταψιά από χάλυβα έχουν μακρύτερη λαβή για ευκολότερη ανύψωση, κάτι που είναι ιδανικό για μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους με ανοιχτή φλόγα.

Η λεία επιφάνεια του ταψιού από ανθρακούχο χάλυβα είναι ιδανική για σοτάρισμα λαχανικών, προετοιμασία ψαριών και πολλά άλλα.

Οι περισσότερες από τις κατσαρόλες και τα ταψιά μας έχουν καλύμματα και γυάλινα καπάκια που μπορείτε να αγοράσετε. Τα ταψιά μας από ανθρακούχο χάλυβα δεν διαθέτουν γυάλινα καπάκια.

 

Και οι δύο τύποι ταψιών είναι ανθεκτικοί και μπορούν να αντέξουν υψηλή θερμότητα. Αυτό καθιστά τον χάλυβα άνθρακα και το χυτοσίδηρο ιδανικό για το κρέας.

Και οι δύο τύποι ταψιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε εστία μαγειρέματος, στο φούρνο, στη σχάρα, ακόμα και σε φωτιά.

Και οι δύο τύποι ταψιών είναι αρωματισμένοι στο χυτήριο μας και είναι έτοιμοι για χρήση αμέσως από το κουτί. Το φυσικό καρύκευμα βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου και δημιουργεί μια επιφάνεια μαγειρέματος με εύκολη απελευθέρωση.

Και οι δύο τύποι ταψιών καθαρίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: πλύνετε σε ζεστό νερό, στεγνώστε και λάδι. Είναι τόσο απλό.

Πόσο ίδιος είναι ο χάλυβας άνθρακα και ο χυτοσίδηρος;

Ο χυτοσίδηρος και ο χάλυβας έχουν κοινές στοιχεία που κάνουν και τους δύο τύπους ταψιών εξαιρετικές προσθήκες στη συλλογή των μαγειρικών σκευών σας.

Κερδίστε ένα Lodge Cast Iron

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μπείτε στην κλήρωση για μια μοναδική μαντεμένια κατσαρόλα με φινίρισμα πορσελάνης!

Select list(s) to subscribe to


By submitting this form, you are consenting to receive marketing emails from: KYSO AE, Οδός Πεντέλης 25, Μαρούσι, 15126, http://www.kyso.gr. You can revoke your consent to receive emails at any time by using the SafeUnsubscribe® link, found at the bottom of every email. Emails are serviced by Constant Contact

Συμπληρώνοντας τη φόρμα αποδέχεστα τους όρους του διαγωνισμού καθώς και τηνπολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.