ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 59€

CLOSE

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

close

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Return To Shop

×

Carbon Φροντίδα

Πώς να καθαρίσετε και να φροντίσετε τα μαγειρικά σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα

Χρησιμοποιείτε ήδη μαντεμένια σκεύη; Τότε θα είστε επαγγελματίας στη φροντίδα του Seasoned Carbon Steel. Τα βήματα είναι τα ίδια: Πλύνετε, στεγνώστε με το χέρι και τρίψτε με λάδι. Εξερευνήστε αυτό το ελαφρύτερο σκεύος παρακάτω.

Γρήγορα Tips για μαγείρεμα με σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα

1. Χρησιμοποιήστε σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα σε οποιαδήποτε εστία, φούρνο, σχάρα ή φωτιά.

Τα τηγάνια από ανθρακούχο χάλυβα χρησιμοποιούνται στο σπίτι σε οποιαδήποτε εστία μαγειρέματος – επαγωγική, κεραμική, ηλεκτρική και φυσικού αερίου – καθώς και στο φούρνο, στη σχάρα ή πάνω σε φωτιά.

2. Πάντα ζεσταίνετε και ψύχετε το τηγάνι σας σταδιακά.

Το να αφήσετε το τηγάνι σας να προθερμανθεί αργά βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας, αποφεύγει τα καυτά σημεία στην επιφάνεια του μαγειρέματος και αποτρέπει τη στρέβλωση. Ψύξτε αργά το τηγάνι σας από ανθρακούχο χάλυβα μετά το μαγείρεμα, αποφεύγοντας επίσης τη στρέβλωση.

3. Χρησιμοποιήστε μεταλλικά, ξύλινα ή σκεύη σιλικόνης για υψηλή θερμοκρασία.

Η επιφάνεια μαγειρέματος μπορεί να ζεσταθεί πολύ. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μαγειρικά σκεύη σχεδιασμένα να αντέχουν στη θερμότητα, όπως ξύλο, μέταλλο και σιλικόνη. Ότι σκεύος χρησιμοποιείτε, φροντίστε να μην ξύσετε ή να τρίψετε πολύ σκληρά γιατί μπορεί να αφαιρέσετε το seasoning.

4. Χρησιμοποιήστε μια λαβή ή γάντι φούρνου.

Οι λαβές στα σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα ζεσταίνονται. Πάντα να χρησιμοποιείτε λαβές σιλικόνης ή γάντι φούρνου κατά το μαγείρεμα.

5. Προστατέψτε τους πάγκους με βάσεις που αντέχουν στην θερμότητα.

Χρησιμοποιήστε μια βάση που αντέχει στην θερμότητα για να προστατέψετε το τραπέζι ή την κουζίνα σας από ζεστά μαγειρικά σκεύη.

 

Πώς να καθαρίσετε τα σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα

Πώς να καθαρίσετε τα σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα


Βήμα 1: Πλύντε

Πλύνετε στο χέρι τα μαγειρικά σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα με ζεστό νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα σαπουνιού. Εάν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε μια ξύστρα, ένα πινέλο ή ένα σφουγγάρι που δεν χαράσσει. Για κολλημένα τρόφιμα, σιγοβράστε λίγο νερό για 3-5 λεπτά και μετά χρησιμοποιήστε τη ξύστρα αφού κρυώσει το τηγάνι.


Βήμα 2: Στεγνώστε

Στεγνώστε αμέσως και πλήρως με ένα πανί χωρίς χνούδι ή χαρτοπετσέτα.


Βήμα 3: Λάδι

Τρίψτε ένα πολύ ελαφρύ στρώμα μαγειρικού λαδιού ή σπρέι seasoning στην επιφάνεια του τηγανιού. Τρίψτε το λάδι στο τηγάνι μέχρι να διανεμηθεί ομοιόμορφα.

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Seasoned Carbon Steel και του Seasoned Cast Iron;

Ενώ τα μαγειρικά σκεύη Lodge cast iron χυτεύονται σε καλούπια άμμου, τα προϊόντα Lodge Seasoned Carbon Steel σχηματίζονται με περιστροφή και σφράγιση ανθρακούχο χάλυβα, επιτρέποντάς τους να είναι ελαφρύτερα και πιο λεπτά από το χυτοσίδηρο. Αυτό επιτρέπει στο seasoned steel να θερμαίνεται και να κρυώνει γρηγορότερα. Το ατσάλινο σκεύος έχει επίσης καρφωμένες λαβές, ενώ τα σκεύη από χυτοσίδηρο έχουν συνήθως ενσωματωμένες λαβές. Τόσο στα προϊόντα από χάλυβα όσο και από χυτοσίδηρο γίνεται seasoning στο χυτήριο μας με το ίδιο 100% φυσικό φυτικό λάδι και όπως πάντα και τα δύο κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

Σύγκριση Cast Iron – Carbon Steel

 

Συχνές ερωτήσεις για τα σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα

Τα σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα είναι ο μοντέρνος, ελαφρύς ξάδερφος του κλασικού χυτοσιδήρου μας. Με μακριές, καρφωμένες λαβές, τα τηγάνια από ανθρακούχο χάλυβα είναι ιδανικά για μαγείρεμα πάνω σε ψησταριά ή ανοιχτή φλόγα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Όπως και το χυτοσίδηρο, τα μαγειρικά σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε κουζίνα και στο φούρνο. Τα σκεύη μας από ανθρακούχο χάλυβα είναι κατασκευασμένα και έχει γίνει seasoning στα χυτήρια μας στο Tennessee.

Όχι. Το μούλιασμα του ανθρακούχο χάλυβα στο νερό είναι μια συνταγή για σκουριά. Εάν πρέπει να αφαιρέσετε τα κολλώδη ή επίμονα κολλημένα τρόφιμα, χρησιμοποιήστε μια νάιλον βούρτσα καθαρισμού ή μια ξύστρα και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Φροντίστε να στεγνώσετε καλά το τηγάνι σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα ήπιου σαπουνιού για να καθαρίσετε το σκεύος σας από ανθρακούχο χάλυβα, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Μια μεγάλη ποσότητα σαπουνιού μπορεί να απομακρύνει το seasoning από το τηγάνι σας, αλλά αν συμβεί αυτό, μπορείτε εύκολα να το επαναφέρετε όπως απαιτείται.

Όχι. Τα μαγειρικά σκεύη μας από ανθρακούχο χάλυβα πρέπει να πλένονται στο χέρι. Ένα πλυντήριο πιάτων θα αφαιρέσει το seasoning και πιθανόν να προκαλέσει σκουριά.

Νιώστε το ατσάλι.

Αποκτήστε σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα από τη μάρκα που είναι εμπιστεύεστε για πάνω από έναν αιώνα.

Δείτε όλα τα προϊόντα

Έχετε ακόμα ερωτήματα;

Κανένα πρόβλημα! Είμαστε εδώ για εσάς, μέσω τηλεφώνου ή email

Επικοινωνία

Κερδίστε ένα Lodge Cast Iron

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μπείτε στην κλήρωση για μια μοναδική μαντεμένια κατσαρόλα με φινίρισμα πορσελάνης!

Select list(s) to subscribe to


By submitting this form, you are consenting to receive marketing emails from: KYSO AE, Οδός Πεντέλης 25, Μαρούσι, 15126, http://www.kyso.gr. You can revoke your consent to receive emails at any time by using the SafeUnsubscribe® link, found at the bottom of every email. Emails are serviced by Constant Contact

Συμπληρώνοντας τη φόρμα αποδέχεστα τους όρους του διαγωνισμού καθώς και τηνπολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.